Norrlandsbeardisars blogg

Norrlandsbeardisars blogg

Träning med Hanna

hundPosted by Kristina Monday, May 23 2011 14:30:13

Liten rapport då från min och Hannas träning enligt önskemål:

Träningsförberedelserna började redan hemma i köket där jag skulle tina lite falukorv att ha med till träningen. Allt ska ju ske simultant när det är lite (läs mycket) tidsbrist så jag passade på att äta middag och micra korv samtidigt. Råkade missa inställningen lite så korven blev tinad på full effekt i 6 minuter. Korven vart rätt het och det röda skinnet hade krympt så att den bara satt på mitten av korven som dessutom antagit formen av ett timglas… Korven fick en lite udda konsistens och var liksom som kräm i påsen när jag anlände till träningsplatsen. Synd för Hanna så hade hon glömt belöning, så det var bara för henne att ta för sig av korvkrämen. Jag däremot hade glömt vattnet så vi fick komplettera varandra lite.. Hundarna tyckte dock att korvkräm var precis lika gott som korv i tärningar.. Önskar ni receptet på krämen kan ni maila mig så skickar jag det…

Och jo för er som undrar, jag kanske var aningen sen men om inte…. ja ni vet.. så hade jag säkerligen varit i tid. smiley

Träningen då, Quintus fick börja med lite rutskick som ibland hamnade hos Hanna men efter lite justeringar hittade han in mellan konerna. Sen märker jag att han ibland blir lite sen i starterna (eller är jag för snabb??..) på fotet så det fick bli träning av det med.

Viggo med långtungan var på G vid rutskicket och glömde liksom själva rutan men när hjärnan kopplades på gick det ju jätte bra. Ser ju jättefint ut det Viggo visade upp. Skoj.

Damen i gänget – Yrsa hade en härlig attiyd när det var hennes tur. Den där rutan är trixig tycker hon men den fungerade ju bra tillslut. Lite konskick och apporteringsdirigering behövs om man ska upp i elit snart.

Melvin som nu stått på sporadisk vila i ett år har jag liksom startat om på 0 med. Känns som själva momenten har vi ju tränat till leda redan så nu ska vi försöka ha lite skoj istället. Både han och jag ledsnade nog lite ifjol när allt kändes så allvarligt så nu ska vi koncentrera oss på honom och mig tillsammans istället. Mitt hatmoment är fria följet och jag har fått Melvin att sympati ogilla det han med men nu har jag bestämt mig för att det ska bli vårt favvomoment istället och som det kändes så lyckades vi med det på detta träningstillfälle. smiley Blandade med lite andra moment såsom inkallning, apportering också och det kändes jätte bra.

Nu får vi se när vi får till nästa träningspass tillsammans.

  • Comments(1)//blog.norrlandsbeardisar.se/#post185