Norrlandsbeardisars blogg

Norrlandsbeardisars blogg

Spår

hundPosted by Kristina Monday, May 23 2011 23:39:48

Igår snikade jag med till spårskogen när två kompisar skulle ut och träna viltspår.

Q fick sig ett ca 200m långt spår med en rundning och med 3 leksaker som belöningar i spåret. Gick som ett jehu men leksakerna kastade han bara upp i luften när han passerade och tänkte fortsätta spåra. Spårintresset är det alltså inget fel på. Tyvärr ska det ju plockas pinnar också i framtiden så vi får nog börja fokusera lite på det nu. La ett till spår till honom som var ca 100 m och då fick han minsann stanna till och lugna sig lite mellan leksakerna.

Cosmo var också med och fick sig ett spår som var ett par hundra meter. I sakta lunk hittade han pinnarna, godistarmen visste ju att dessa pinnar ger en massa gotta i belöning och det missar man inte.

Melvin fick sig ett spår på ca 700m. Inget bakspår på upptaget (peppar, peppar) och fin spårning av honom. Jätte nöjd med hans jobb, lagom tempo och fina markeringar av pinnarna.

Sen fick Cosmo spåra klövarna som killarna lämnat kvar i skogen. Ca 200m totalt vilket gamlingen traskade iväg på. Fyndet var ju populärt och det blev till att bända loss klöven ur munnen på honom när vi skulle återlämna den till ägaren.

På kvällen fick Q följa med till Izze - en pudelkompis. Jag var ju lätt orolig att deras nyrenoverade hus skulle flyttas från grunden och tapeterna slänga efter honom och polaren när de träffades. När de träffats utomhus har det nämligen varit en del spring i benen på de båda (dagens understatement) + det faktum att Izze är ett äpple hög och Q väger sådär 300 ggr så mkt som honom och liksom kan få lite tryck i tacklingarna gjorde att det kändes lite spännande att träffas inomhus. Q har dessutom inte visat upp några smidiga färdigheter heller utan ser ut som dunderklumpen i jämförelse med Izze ungefär. Så nog blev jag förvånad när de istället för att kuta runt ligger under bordet och leker med varandra genom att mojsa i varandras pälsar. Izze fick kliva och stampa på Q:s mage och de turades om att vara "i underläge". Häftigt att se att så olika stora hundar kan komma så bra överens och leka så bra tillsammans. smiley

  • Comments(2)//blog.norrlandsbeardisar.se/#post186